Golfstrømmen har gått på land

Det varme kjærtegnet fra Mexico bringer med seg så mangt. På Andenes og Stø, i Hovden og på yttersida av Hadseløya er noe av dette tatt på land og benyttet til installasjonskunst.

RÆK-prosjektene kom til som en del av Kulturløft Golfstrømmen, og det begynte på Andenes i 2001. Kunstskolen der gjennomførte prosjektet sammen med kunstnerne Bent Aune og Ingrid Larssen. Ting og tang fra fjæra ble plassert på en trafokiosk i havneområdet, malt i blått og påført ord og setninger.

I 2002 ble prosjektet videreført. Myre barneskole, Husjord skole, Romset skole og Øksnes Kystlag laget RÆK II med smykkekunstner Ingrid Larssen som konsulent. Dugnadskunstnerne plasserte tre store stokker på Stø. Berget bak er påført et øye – så det ser ut som en hval eller en steinbit.

Sammen med ni meter langt drivtømmer og en to meter høy basaltsøyle fra Island har kunstneren Harald Oredam og gode hjelpere laget kunstinstallasjonen RÆK III.

På yttersida av Hadseløya ved Taen er det en steinspiral siden stein også har rækt med Golfstrømmen. Elever fra Stokmarknes skole og Hadsel videregående skole har laget installasjonen sammen med kunstneren Siv Johansen. En sti med bl.a. en kjærlighetsbenk og ungdommelig poesi fører ned til RÆK IV.

Del kunsten:
Posted in Ukategorisert.