Skulpturlandskap Nordland

Skulpturlandskap Nordland er et internasjonalt kjent kunstprosjekt. Fem av de 36 skulpturene finnes i Vesterålen – som representerer Skulpturlandskapets grense mot nord. «Kunst finner sted» er et motto for Skulpturlandskap Nordland. I Vesterålen finner kunsten sted ved havet. Alle skulpturene her ligger ved sjøen eller spiller på de marine motiver.

På Sortland finnes skulpturen «Havsøye». I Bø rager «Mannen fra havet» som en hyllest til sjøen , og i Øksnes har kunstneren plassert lampeskulpturene «Etterbilder» i det fortidige fiskeværet Nyksund og midt i det moderne Myre. 

I Hadsel står skulpturen «Dager og netter» vis-à-vis den gamle hurtigruta Finnmarken, og på Andenes er «Øymuseet» en samling gjenstander funnet i fjæra. Maaretta Jaukkuri har formulert seg slik om Skulpturlandskap Nordland: «Den viktigste grunnen for at disse skulpturene finnes i Nordlands landskap, er at det var her de ble til – i møtet mellom landskap og kunstner. Og det er i de tilsvarende møtene mellom landskapet, skulpturen og betrakteren at betydning gjenkjennes og gjenskapes. Det er i de øyeblikk at kunst finner sted.»

I Bø har de sommer 2015 åpnet Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland, som er en permanent utendørs fotoutstilling som viser foto av alle skulpturene i Skulpturlandskap Nordland.

Børøya, 8450 Stokmarknes

Skulpturen i Hadsel består av to hus, bygd i stein, som er plassert på en betongplatting i fjæra.

Skulptur, ved Vinjesjøen. Følg skilting til Bø bygdemuseum. Ca. 400m å gå fra parkeringsplass

Skulpturen Havsøye består av to hovedformer: En båt og et hus.

Øymuseet, 8480 Andenes

Øymuseet. Ved Polarmuseet på Andenes

Skulptur - Skulpturen er en lampe.

Nyksund, 8439 Myre

Skulptur - Skulpturen er en lampe

Previous Neste
Side 1 av 1

Del kunsten:
FacebookTwitterGoogle+