Trafokiosker blir kraftkunst

Fem grå, unnselige og kjedelige trafokiosker i de fem vesterålskommunene er forvandlet til kraftkunst. Prosjektet er gjennomført av Vesterålen kulturutvalg i et samarbeid og spleiselag med Andøy Energi, Hålogaland Kraft, Trollfjord Kraft, Vesterålskraft Nett, kommunene Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes samt Nordland fylkeskommune.

Trafokunsten er et ledd i Vesterålen kulturutvalgs kulturløft fra 2000 til 2010, og bygger på ideene fra tusen-årsfeiringen. Men hvorfor trafokunst? Kunstnerisk leder Ingrid Larssen sier det slik:

– Vi har tidligere gjennom RÆK-prosjektet gjennomført noe lignende sammen med kunstskolen på Andenes. Trafokunsten her ble tatt svært godt imot, og vi ønsket å fortsette. Trafokioskene står jo nærmest og venter på en kunstner; en solid kube som er klar for kunst.

Fem kunstnere med tilknytning til Vesterålen har levert hvert sitt prosjekt (steder i parantes): Siri Tollefsen (Risøyhamn i Andøy), Terese Riis (Vinjesjøen i Bø), Myriam Borst (Stokmarknes i Hadsel), Heidi Nygård (Sortland sentrum- denne er tatt ned på grunn av et byggeprosjekt) og Karel Kotz (Myre i Øksnes).

 

Transformasjoner av Myriam Borst Trafo Utendørskunst

Kunstutsmykket trafokiosk

Havblomst av Siri Tollefsen Trafo Utendørskunst

Kunstutsmykket trafokiosk

Det røde gullbergslottet av Terese Riis Trafo Utendørskunst

Kunstutsmykket trafokiosk

Naustet av Karel Kotz Trafo Utendørskunst

Kunstutsmykket Trafokiosk

Previous Neste
Side 1 av 1

Del kunsten:
FacebookTwitterGoogle+